A torkod a te erősséged.

Egyszerű tippek az egészséges torokért

 

Ha hideg van odakint, lélegezzen az orrán és ne a száján át.

Hideg időjárás esetén jobb, ha az orrán keresztül vesz levegőt, mert így lehetővé teszi a belélegzett levegő megszűrését, melegítését és párásítását, mielőtt a tüdőbe kerülne. Az orrlégzés segítségével megtartjuk torkunk nedvességét, míg a szájon át légzés során kiszárad a torkunk. Egy felnőtt átlagosan 20.000 liter levegőt lélegzik be naponta; ezért vigyázzon a torkára és lélegezzen orron át.

 

Igyon meleg hőmérsékletű folyadékot a forró vagy a hideg helyett.

A hideg és a forró folyadékok irritálhatják a nyálkahártyát és ez által gyulladást okozhatnak. Így a nyálkahártya védelmi funkciója csökken, amely akár vírusos, bakteriális vagy gombás fertőzéseket eredményezhet.

 

Ne hagyja kiszáradni a torkát.

Igyon sok folyadékot – lehetőleg vizet, hogy nedvesen tartsa a torok nyálkahártyáját. Ne gargalizáljon olyan folyadékkal, mely irritálhatja torkát, mint például az alkohol. Fontos, hogy ne sértse fel a torok nyálkahártyájának sejtjeit. A testünk megfelelő működése érdekében szükségünk van átlagosan napi 2-3 liter víz elfogyasztására.

 

Fogyasszon sok zöldséget, gyümölcsöt és egyéb egészséges élelmiszert, és az egészséges életmóddal erősítse immunrendszerét.

Az egészséges immunrendszer csökkenti a vírusos vagy bakteriális fertőzések kialakulásának esélyét. Tartsa szervezete védekező képességét 100%-on. Legyen pozitív. Pozitív hozzáállással hatékonyabban vehetjük fel a harcot a betegségekkel szemben.

 

Tartsa távol a fertőzéseket.

A megfázás és az influenza szezon alatt tartson kellő távolságot a közösségekben. Ha valaki köhög a közelében, egyszerűen menjen távolabb. Amennyiben Ön köhög, tartsa be az alapvető etikettet, tehát tartsa a szája elé a könyökét, ne pedig a kezét, ezzel megakadályozva a kórokozók terjedését. A tüsszentés során a kórokozó cseppek 150 km/órás sebességgel terjednek szét, akár 3 méter távolságra.

 

A halk beszéd jót tesz a torkának, és ezáltal mások is jobban fognak figyelni Önre.

Amikor hangosan beszél, a legtöbb ember általában kevésbé figyel oda. A túl sok beszéd megerőltetheti a torkát és emiatt kiszáradhat, ami a torok nyálkahártyáját fogékonyabbá teheti a fertőzések iránt. Tudta, hogy a nők átlagosan 20.000 szót mondanak ki naponta, ami 13.000-el több mint amennyit a férfiak beszélnek?